REGLAMENT
 1. La 28 Cursa Castell de Montesquiu tindrà lloc el diumenge 4 de setembre de 2016.
 2. La sortida estarà situada a la Font d’en Nando i serà a les 9:30 hores.
 3. La cursa està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes. Els menors de 18 anys d'edat hauran d'anar acompanyats d'un adult com a responsable d'ells. Els tutors legals hauran de lliurar una autorització signada quan recullin el dorsal del/la menor.
 4. La distància: 11.6 Km.
 5. El recorregut està senyalitzat i marcat a cada quilòmetre. El punt d'avituallament estarà situat aproximadament al quilòmetre 4,2 i 7,7.
 6. El tancament de la prova es produirà al cap d’una hora i quaranta minuts d’haver començat o fins que ho consideri oportú l’Organització. Tothom que no compleixi l'horari i continuï la competició, ho farà a compte i risc propi.
 7. Classificació i control d'arribada amb xip de cronometratge.
 8. Preus: Anticipades 12eur, el mateix dia 15eur. Un cop s’hagi realitzat la inscripció no es retornarà l’import de la mateixa si la no participació de l’atleta es per causes no imputables a l’organització.
 9. Les inscripcions es tancaran mitja hora abans delmateix dia de la Cursa o quan s’assoleixin els 500 inscrits.
 10. L'organització podrà modificar la data i/o el recorregut, per causes alienes i/o de força major.
 11. Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els expressament autoritzats per l’organització.
 12. El dorsal i el xip s’hauran de recollir durant els dies i horaris que estableixi l’organització.
 13. El fet de no retirar el dorsal i el xip en els dies establerts significa la renúncia als mateixos, a la bossa d'obsequis i a la participació sense dorsal.
 14. L’Organització es reserva el dret d’admisió.
 15. És obligatori córrer la cursa amb el dorsal col·locat a la part davantera de la samarreta de forma que sigui visible.
 16. La participació en l’esdeveniment es farà sota la responsabilitat i propi risc dels participants a la cursa i han de fer-ho amb les condicions físiques i de salut necessàries per a participar en una prova d'aquestes característiques. L’organització declina tota responsabilitat dels danys que els/les participants puguin ocasionar durant la prova, fer-se ells/es mateixos/es o a terceres persones.
 17. El lliurament de premis de les categories es donaran el mateix dia de la cursa un cop acabades totes les curses infantils.
 18. Els/les participants, permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també a la de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta.
 19. Els participants al fer la inscripció donen el seu consentiment perquè l'organització, per si mateix o per terceres entitats, faci ús de les imatges de la prova per fer-ne promoció així com de les dades personals per al tractament informàtic amb finalitat exclusivament didáctica, esportiva, promocional o comercial. D’acord amb el que estableix la Llei orgànica 15/1999 del 13 de desembre de la protecció de dades personals, els participants podran exercir el seu dret a accedir a aquests fitxers amb l’objectiu de rectificar o cancel·lar de forma parcial o total les seves dades. Per exercir aquest dret, cal sol·licitar-lo per escrit a la Comissió organitzadora de la Cursa del Castell de Montesquiu).
 20. El fet d’inscriure’s implica l’acceptació d’aquest reglament i del reglament de curses de fons de la Federació Catalana d’Atletisme. L’organització declina tota responsabilitat pels perjudicis que la participació a la cursa pugui causar als participants. En tot allò que no estigui previst s’aplicarà el que decideixi l’organització.
 21. Les curses només podran ser suspeses en cas que, per inclemències del temps o qualsevol altre problema, així ho determini l’organització.
 22. Seran motius de desqualificació: mostrar un estat físic deficient, no realitzar el recorregut sencer o córrer la modalitat a la qual no ha estat inscrit, no portar el dorsal visible o doblegar-hi la publicitat o bé mostrar un comportament antiesportiu.
 23. Tot allò no previst en aquest reglament serà resolt d’acord amb el Reglament de la IAAF, i la normativa de competicions de la Federació Catalana d’Atletisme. Les entitats organitzadores podran realitzar els canvis que tècnicament siguin necessaris per al bon desenvolupament de la Cursa, tant en els circuits com en el reglament, si les circumstàncies així ho aconsellessin o ho obliguessin.